Еко хотел Здравец

РЕЗЕРВАЦИИ

GSM: 0886 995 959

GSM: 0888 707 099

Понеделник - Петък:
09:00 - 17:00 ч.

РЕЦЕПЦИЯ

GSM: 0885 202 008


ХОТЕЛ

СТАИ

ЗА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ


ВКУСОТИЙКИ


ЦЕНИ И ПРОМОЦИИ


СКИ ЗОНА ЗДРАВЕЦ

КОНТАКТИ

ГАЛЕРИЯ

Начало Хотел Стаи Цени Свободно време Вкусотийки Ски зона
Еко хотел Здравец
Online РЕЗЕРВАЦИИ      ГАЛЕРИЯ      ВРЕМЕТО      КОНТАКТИ

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Родопите представляват огромен планински масив, заемащ части от южна България и северна Гърция. На територията на Родопи планина се намират едни от най-очарователните и живописни места в България, които си струва да бъдaт посетена през всеки един сезон от годината. Условно планината се разделя на Западни и Източни Родопи. Западната част е по-висока, с типично планински релеф, а Източните Родопи са по-ниски и хълмисти. Исторически Родопите се свързват с легендарния митологичен певец и поет Орфей. Известни са и с уникалните археологически паметници, които са разкрити по тези места. В близост до Еко хотел ЗДРАВЕЦ могат да бъдат посетени следните забележителности и туристически обекти:

Параклис "Света Богородица", построен през 2004 г.

Манастирът "Св. СВ. Петър и Павел" се намира в подножието на връх "Бяла Черква". Той е сред най-старите манастири в България - построен е през 11 век и е най-високоразположеният манастир в страната - 1600 м надморска височина.

Кукленският манастир "Св.св. Козма и Дамян", намерил място и в разказа "Козият рог" на Николай Хайтов,  е разположен на 15 км югоизточно от гр. Пловдив в северните склонове на Родопите. В църквата към него се съхраняват много ценни икони и стенописи от различни епохи.

Курортната местност "Бяла черква" се намира на 13 км. от Еко хотел ЗДРАВЕЦ. От Бяла черква можете да достигнете до хижа Персенк, хижа Руен, хижа Чернатица, хижа Равнища.